Flower power (Spanje #17)

zaterdag, februari 11, 2017

Wandelen is lang niet zo aangenaam als het zwaar bewolkt is. Ik ben inmiddels alweer twee uur binnen en ik ben nog steeds aan het rillen. En ik mag eigenlijk niet klagen, want in Nederland is het momenteel stukken kouder. Toch verlang ik stiekem weer naar de zonovergoten dagen. Het is dan een stuk prettiger om zonder jas rond te lopen ;-)!

Tijdens elke wandeling ga ik wat dieper de natuur in. Ik ontdek daardoor telkens weer iets nieuws. Zo kwam ik vandaag tot de conclusie dat de eerste bloemen beginnen te bloeien. Zelfs de hommels lieten zich even zien. Ik veerde gelijk tien meter achteruit van schrik, want ze zijn hier een stuk groter dan in Nederland. En dat was niet het enige waardoor ik lichtelijk ontregeld was. Ik heb namelijk ook ondervonden waarom het zo belangrijk is om goede schoenen te dragen tijdens het wandelen. Uitleg: de gebieden zijn hier alles behalve vlak. Het is dus continu een kwestie van klimmen of dalen. Vooral tijdens het dalen ondervond ik een paar problemen. Meerdere keren verloor ik mijn grip en moest ik mezelf in balans zien te houden. Op dat soort momenten zat mijn hart even op de verkeerde plaats. 


Overigens mogen de muggen van mij wel ophoepelen. Zie? In Nederland is het zo slecht nog niet. Tot de zomermaanden is de kans klein om lek geprikt te worden. Dat is hier een heel ander verhaal. Toch ga ik het klimaat heel erg missen als ik weer terug ga naar huis. Over anderhalve week stap ik alweer in het vliegtuig naar Amsterdam. Gelukkig heb ik nog een paar dagen om te vullen met leuke activiteiten. Zo wil ik gaan kijken of ik kan afreizen naar Tarragona en El Vendrell. En natuurlijk staat Barcelona ook nog op het programma. Tijd dus om verder te gaan met plannen. Adiós!

-
Deze foto is later aan het artikel toegevoegd. 

You Might Also Like

1 reacties

  1. Wat gaat het snel! Barcelona lijkt me ook zo'n leuke en toffe stad! Liefs.x

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe