Het avontuur kan beginnen! (Spanje #1)

maandag, januari 23, 2017Wat is het een vreemd idee om een 'eigen' kamer te hebben in Spanje. Stiekem denk ik wel dat ik heel snel aan dat idee kan wennen. Mede door alle vrolijke viervoeters om mij heen. De komende maand verblijf ik namelijk als vrijwilliger in een kattenopvang. Vanmiddag werd ik al heel enthousiast ontvangen door een aantal katten. Zo werd mijn plek, na een paar kriebeltjes, direct in beslag genomen. Ook moest mijn laptop een enige tijd het veld ruimen. Ik vraag me af of ik me ooit eerder zo welkom heb gevoeld in een 'vreemd' huishouden. 

Toch heeft het nog even tijd nodig voordat ik me echt 'thuis' ga voelen. Op dit moment is het vooral heel onwennig. Af en toe moet ik nog zoeken naar passende woorden in een zin, maar dat komt vooral door de vermoeidheid. De Engelse taal is vandaag al heel wat keren gecombineerd met Nederlandse begrippen. Ik moet zeggen dat het af en toe hilarische momenten op levert. Helaas is er niemand aanwezig om met mij mee te lachen. Ook dat is wennen. Normaal gesproken reis ik altijd met iemand samen, maar nu sta ik er alleen voor. Gelukkig ken ik mezelf en weet ik dat ik me prima kan redden. Over een paar dagen voel ik me (honderd procent zeker) een stuk minder ongemakkelijk. 

Helaas is het weer niet veel beter dan in Nederland. Het is natuurlijk wel een stuk minder koud buiten, maar er trekken helaas veel donkere wolkenvelden over het land. Ik hoop natuurlijk op een aantal zonnige dagen tijdens mijn verblijf, maar anders ga ik er alsnog het beste van maken. Ik heb namelijk een hoop plannen die ik graag tot uitvoer wil brengen. Nu maar hopen dat het openbaar vervoer meewerkt. Ik weet namelijk  zeker dat het allemaal niet zo goed is geregeld als in Nederland. Gelukkig zijn dat nu nog heel even zorgen voor de toekomst. Ondertussen ga ik lekker vaak uit het raam staren om te genieten van de prachtige omgeving. Het is spijtig dat wij in Nederland niet zoveel palmbomen kennen. 

Vanavond ga ik sinds jaren op tijd naar bed. Het lijkt me wel verstandig om even bij te komen van de lange reis. Morgen mag ik voor de eerste keer gaan werken in de opvang. Wel even spannend, maar ik weet zeker dat alles op z'n pootjes terecht komt. 

You Might Also Like

3 reacties

  1. Wat spannend! Heel veel succes en vooral probeer er van te genieten ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat spannend inderdaad, maar zo leuk! Ik weet zeker dat wanneer je een paar dagen verder bent je je helemaal thuis voelt, veel plezier. Liefs.x

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe