Blaffende honden bijten niet (Spanje #4)

donderdag, januari 26, 2017

Ondertussen begin ik dit gezegde steeds meer in twijfel te trekken. Honden worden hier namelijk niet gehouden als een huisdier. Een groot deel van de viervoeters moet het terrein beschermen tegen gevaarlijke situaties. Ze lopen heel de dag buiten en krijgen nauwelijks voedsel van de desbetreffende eigenaar. Sommige honden grijpen daardoor alles wat ze te pakken kunnen krijgen. In het verleden zijn zelfs straatkatten te pakken genomen. Af en toe worden honden ook bewust van het terrein af gelaten. Dat is volgens de Spaanse wet verboden, maar helaas trekken deze mensen zich daar niets van aan.

Zelf ben ik nu al meerdere keren aangezien als een hap voer. De honden springen meters de lucht in als ik langs loop en leggen vrijwel direct daarna de tanden bloot. Dat zijn de momenten dat ik mezelf toch even verbaas over de mensheid. Katten worden hier overigens gezien als een groot probleem. Dat komt doordat er honderdduizenden katten over de Spaanse straten zwerven. Opmerkelijk genoeg is het verboden om straatkatten opvang te bieden. Dat betekent dus ook dat de kattenopvang (waar ik momenteel werk) strafbaar is. En dat terwijl deze mensen de katten juist een beter leven willen geven.

Ondertussen gaat het dagelijkse leven hier gewoon door. Vandaag ben ik binnen gebleven, omdat het weer nog steeds niet is bijgetrokken. Soms kan het ook heel fijn zijn om even rustig aan te doen. Nu maar hopen dat het de komende dagen niet gaat regenen. Lang stil zitten is namelijk niets voor mij.


You Might Also Like

1 reacties

  1. Bah wat onwijs naar zeg dat ze daar zo omgaan met dieren. Ze zouden juist dankbaar moeten zijn met de hulp die jullie geven aan straatkatten, ongelooflijk dat zoiets strafbaar is. Liefs.x

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe