Kennismaken met Breekjaar

donderdag, juni 16, 2016


Een paar weken geleden kwam ik bij toeval terecht op de website van Breekjaar. Ik was vrijwel direct enthousiast over hun organisatie. Breekjaar helpt jongeren namelijk met invulling geven aan een tussenjaar. Ik besloot me daarom gelijk aan te melden voor de kennismakingsdag. Afgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver. 

Samen met Emma, mijn beste vriendin, ging ik op pad naar Breekjaar. We wisten allebei niet zo goed wat we moesten verwachten en we waren zelfs een beetje nerveus. Gelukkig was dat nergens voor nodig. Iedereen was heel vriendelijk en begripvol. Gedurende de ochtend hebben we veel verschillende oefeningen met elkaar gedaan. We kregen daarbij ook de kans om ons verhaal te vertellen aan de andere deelnemers. Dat vond ik een best bijzonder moment. Om mij heen zaten allemaal mensen die vastliepen op een studiekeuze. Ik was niet meer alleen in de keuze die ik gemaakt had. Het voelde ontzettend prettig om even mijn verhaal te delen met anderen. 

Al met al vond ik de ochtend een heel bijzondere beleving. De sfeer was warm en ik voelde me daardoor erg welkom. De tijd vloog letterlijk voorbij. In een paar uur tijd werd ons geleerd om uit de bekende 'comfortzone' te stappen en om fouten te vieren. Uiteindelijk, toen we gingen afronden, voelde ik me heel ontspannen. Het leek net alsof we elkaar weken hadden gekend.

Achteraf gezien ben ik blij dat ik me had ingeschreven voor deze kennismakingsdag. De ochtend was heel inspirerend en ik had het niet graag willen missen. Of ik ga deelnemen aan Breekjaar weet ik nog niet zeker. Dat zal de tijd moeten leren.

You Might Also Like

2 reacties

  1. Wat leuk dat je een tussenjaar neemt! Is denk ik in deze drukke tijden van vandaag een slim idee, misschien had ik dat ook beter gedaan. Er is nog tijd genoeg om te studeren! Leuke blog heb je trouwens, ik zal je gelijk terugvolgen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel <3! Ik vind het zelf allemaal nog wel spannend. Gelukkig heb ik genoeg tijd om te kijken hoe ik dit jaar ga benutten. Ik denk dat het ook aan iedereen aan te raden is. Het is zo lekker om even wat rustiger aan te doen. Liefs, Esmay

      Verwijderen

Subscribe