Invulling geven aan mijn tussenjaar

maandag, september 05, 2016


De bovenstaande foto heb ik niet zelf gemaakt. 

Alweer een paar maanden geleden besloot ik een pauze in te lassen. Ik was net klaar met mijn studie en ik was daar behoorlijk ondersteboven van. Ik had me wel aangemeld voor een nieuwe studie, maar uiteindelijk heb ik me daar ook weer voor afgemeld. Ik had het gevoel dat ik de verkeerde studie had uitgekozen. Na dit besluit ben ik gelijk op zoek gegaan naar een passende invulling voor mijn tussenjaar. Stil zitten is namelijk niets voor mij.

Niet veel later kwam ik op de website van Breekjaar terecht. Deze 'organisatie' helpt jongeren met het zoeken naar een bijpassende studie. In een periode van vijf of tien maanden gaan deelnemers aan de slag met hun persoonlijke ontwikkeling. Vreemd genoeg had ik daar best veel behoefte aan. In overleg met mijn ouders heb ik me aangemeld voor de kennismakingsdag. Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen. Een paar weken later had ik zelfs een intakegesprek. Uit dat gesprek bleek dat ik van harte welkom was om deel te nemen aan het tien maanden programma. In deze periode zouden ze me vooral gaan helpen met mijn perfectionisme. Dat klonk (bijna) als muziek in mijn oren. Mijn perfectionisme zorgt er namelijk voor dat ik ontzettend erg kan twijfelen aan mezelf. Dagelijks maak ik mezelf gek met de meest kleine vraagstukken. Het is dan ook niet zo vreemd dat ik vrijwel altijd nerveus ben.

Na het gesprek sloegen de twijfels behoorlijk toe. Ik wist niet of het haalbaar was om mee te doen aan het programma van Breekjaar. Zonder een vast inkomen zijn dat soort dingen namelijk altijd een uitdaging ;-). Uiteindelijk heb ik me toch aangemeld voor Breekjaar. Ik heb behoefte aan sturing in mijn leven en ik denk dat ze mij daarbij goed kunnen helpen. Niet veel later kreeg ik overigens te horen dat ik ben aangenomen bij een grafisch bedrijf. Momenteel ben ik daar alweer twee weken werkzaam als grafisch vormgever. Nu is het alleen nog maar afwachten tot de start van Breekjaar. In de eerste week zal ik op een introductiekamp gaan met leeftijdsgenoten die zich in een soort gelijke situatie bevinden. Spannend! Ik kijk nu al uit naar het komende jaar. Natuurlijk hou ik jullie daarover graag op de hoogte. Helaas betekent dat ook dat ik minder tijd heb voor mijn blog. Ik plaats daarom maar een klein aantal artikelen per week. Natuurlijk zal ik altijd mijn best doen om de boel draaiende te houden ;-)!

Zijn jullie inmiddels alweer begonnen met school? 

You Might Also Like

10 reacties

 1. Wat spannend en wat een goede invulling van een tussenjaar! Veel succes en top dat je al een baantje hebt gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je Breekjaar gaat doen! Mijn broer heeft meegeholpen met de oprichting hiervan! Wat ontzettend leuk dat jij het dan gaat doen, ik ben benieuwd naar je ervaringen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat knap dat je gewoon voor een tussenjaar gaat, ik denk ook wel dat zo'n breekjaar heel nuttig kan zijn. Na mijn bachelor had ik gelukkig genoeg tijd om na te denken over wat ik wilde, omdat ik vroeg klaar was, maar daardoor merkte ik wel dat je soms even niks moet hebben om echt goed na te kunnen denken. Fijn ook dat je al werk hebt gevonden. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt heel fijn zo'n breekjaar! Ik had er nog nooit van gehoord. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het komt goed meid. Gefeliciteerd met je baantje. Ik begin morgen weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een goede invulling voor een tussenjaar! En heel fijn dat je toch een baantje er naast hebt. Ben benieuwd hoe het bevalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat spannend zo'n breekjaar, maar als ik het zo lees klinkt het als een goede beslissing. Ik wens je er heel veel succes mee het komende jaar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw wat bijzonder!! Ik wou dat ik dit kon doen tijdens mijn studies

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat knap dat je op zo'n manier met jouw persoonlijke ontwikkeling omgaat. Veel succes in dit tussenjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oooh daar heb ik van gehoord inderdaad! Ben heel benieuwd hoe dat is.

  BeantwoordenVerwijderen

Subscribe