London is the place to be! (3)

woensdag, augustus 31, 2016

Het is tijd om het derde en laatste deel van mijn reisverslag te publiceren. Inmiddels is het namelijk al meer dan een maand geleden dat ik op vakantie ging naar Londen. Samen met mijn vrienden verbleef ik ruim zes dagen in deze wereldstad. We bezochten de meest bijzondere monumenten, parken en attracties. Lees je mee?

Donderdag (28-07)Het is nog vroeg in de ochtend als we de Tower Bridge bewandelen. Zoals gebruikelijk is het uitzicht adembenemend mooi. De zon, die de vorige dag nergens te bekennen was, verlicht nu de meest historische gebouwen in de Britse hoofdstad. Vooral de Tower of London weet me enorm te fascineren. Het eeuwenoude gebouwencomplex vormt een prachtig contrast met de hedendaagse architectuur. 


Na een korte koffiepauze lopen we naar St. Dunstan in the East. Deze kerk is na een aantal verwoestingen nooit meer volledig opgebouwd. In de jaren zeventig werd er daarom besloten dat de ruïnes deel uit moesten maken van een publieke tuin. St. Dunstan in the East ligt vlakbij Tower Hill en Monument Station. 

Onze volgende bestemming is het Natural History Museum. We schrikken een beetje van de lange rij die buiten staat, maar we besluiten toch om ons bij de mensenmassa te voegen. Ze blijken namelijk een prachtige afdeling te hebben rondom dinosaurussen en dat willen we maar al te graag zien.Bij binnenkomst ben ik gelijk een stuk minder enthousiast. Veel kopstukken ontbreken wegens onderzoek en ook de rest maakt niet veel goed (afgezien van de versteende boomstam). De dinosaurussen hangen bijvoorbeeld veel te hoog en zijn daardoor erg slecht te zien (en te fotograferen). 
-

Hierna staat Baker Street op het programma. Daar bekijken we natuurlijk even de zogenaamde woning van Sherlock Holmes. Dat komt stiekem wel heel goed uit, want twee deuren verderop zit de London Beatles Store. Happy me! Het begint net te regenen als we aankomen bij Holland Park. Gelukkig laten we onze pauze niet in het water vallen en nemen we als nog plaats in de Japanse tuin (ook wel Kyoto Park genoemd). 


Helaas kunnen we niet langer dan een half uur blijven in Holland Park. We moeten namelijk op tijd zijn voor onze reservering bij Giraffe. Onderweg naar het restaurant komen we toevallig dit gezellige straatje tegen. Wat zou ik daar graag willen wonen! 

In de avonduren lopen we vanaf St. Paul's Cathedral naar de Millennium Bridge. Dit is de brug die in Harry Potter and the Half Blood Prince werd vernietigd. Heel geruststellend ;-)! Als afsluiting van de dag reizen we nog naar Trafalgar Square om een typisch Engelse pub te bezoeken.

Vrijdag (29-07)


De dag begint gelijk goed :-)! Rond de klok van tien uur komen we namelijk aan bij één van mijn favoriete winkels in Londen. Helaas moeten we er een behoorlijk stuk voor reizen, want Upton Park ligt niet om de hoek. Toch kunnen we een bezoek aan The Who Shop niet voorbij laten gaan. Dat zou namelijk een doodzonde zijn voor elke Whovian (Doctor Who fan)!


Pas een uur later komen we terug in het centrum van Londen. We bezoeken Piccadilly Circus (in de stromende regen) en vertrekken daarna richting de Japan Centre. Voor mensen met geld te veel is dit zeker een aanrader ;-)! Hierna bezoeken we nog een aantal winkels op Regent Street, Oxford Street, Charing Cross Road en Leicester Square. Vooral bij Foyles kijk ik mijn ogen uit. Deze boekenwinkel telt maar liefst vier verdiepingen! Pas aan het einde van middag komen we terecht bij warenhuis Harrods. Zelf ben ik daar al behoorlijk snel uitgekeken, omdat ik er al een aantal keer ben geweest. 


Na Harrods is het tijd om naar het restaurant te gaan. Stiekem ben ik daar heel blij mee, want daardoor bezoeken we Trafalgar Square ook nog tijdens daglicht. Het restaurant waar we gaan eten is onderdeel van de Sherlock Holmes Pub op Northumberland Street. Van binnen ziet het er minstens net zo mooi uit als van buiten. Er is zelfs een kamer ingericht in de stijl van Sherlock Holmes. 
-

Ruim twee uur later stappen we aan boord van de Ghost Bus (zwarte dubbeldekker). Met deze bus rijden we langs de meest duistere plekken in Londen. Verschillende acteurs (die overigens ook doodeng zijn) vertellen ons over het dramatische verleden van de stad. Heel interessant!

Zaterdag (30-7)Op onze laatste vakantiedag kunnen we helaas niet zoveel tijd spenderen aan activiteiten. We houden het daarom vrij simpel met een bezoek aan Portobello Road Market. Op deze markt worden dagelijks honderden vintage producten aangeboden. Onderweg komen we toevallig ook nog een aantal leuke winkels tegen. Bij Biscuiteers verkopen ze bijvoorbeeld koekjes in allerlei soorten en maten. Zo leuk!


Niet veel later komen we ook nog deze boekhandel tegen. Wonderbaarlijk genoeg is de indeling nog precies hetzelfde als in Notting Hill (een film uit 1999). De nostalgie! Overigens sluiten we de vakantie af met een heerlijke lunch bij Pizza East. Zelf neem ik geroosterd brood met poached eggs, avocado en basilicum. 

-

Tot zover het laatste deel van mijn reisverslag. Wil je de voorgaande delen terug lezen? Klik hier voor het eerste deel of hier voor het tweede deel van mijn reisverslag. 

Welke winkel zouden jullie graag willen bezoeken in Londen?

You Might Also Like

20 reacties

 1. Prachtige foto's en wat heb je een fijne tijd gehad in Londen! Ik zou heel graag eens Portobello Road bezoeken, ben dol op vintage!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan zal je het daar echt geweldig vinden! Je komt er echt van alles tegen :)

   Verwijderen
 2. Ik ben lang geleden wel eens in Londen geweest met school, kan me nog herinneren dat ik het erg leuk vond maar wel duur. Wat heb je prachtige foto's gemaakt, schitterend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vertrek toevallig morgen naar Londen. Notting Hill staat als eerste op de planning. Zo mooi daar!!! Erg mooie foto's heb je ook weer gemaakt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super mooi! Ik wil echt nog eens naar Londen, het is zo mooi daar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Snap ik! Ik denk echt dat je het er fantastisch zal vinden.

   Verwijderen
 5. wauw Holland & Kyoto park is zo mooi! en die Sherlock Holmes pub is echt awesome! kan niet wachten op seizoen 4 van de serie <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, Sherlock <3! Helaas moeten we nog wachten tot 2017...

   Verwijderen
 6. Wauw super leuk! Het lijkt me erg leuk om daar heen te gaan! Mooie foto's heb je gemaakt!
  Liefs,
  Elles

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Forbidden Planet staat bij ons altijd op ons lijstje, en ook The Orc's Nest. Er is ook een spellenwinkel ver, ver buiten het centrum van London, en dat was ook leuk, maar de reistijd was wat te lang. En Costa Coffee. En Caffe Concerto (niet elke Concerto, sommige franchises hebben onbeschoft personeel).
  Ik denk dat we aan de Who winkel voorbij zijn gelopen. Volgende keer maar eens naar binnen gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je foto's zijn zo mooi geworden!! Londen is zo mooi! Ik ben er met school ook geweest. En die gekleurde huisjes, ze zijn zo leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ZO leuk! Ik ben dol op Londen. Ik vond de derde verdieping bij het National History Museum erg indrukwekkend. Dat stuk ging over de Tweede Wereldoorlog. Zo goed neergezet, maar zo enorm heftig! Volgens mij moest je toen ook legitimeren om naar binnen te mogen. Je moest 18 jaar en ouder zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat gaaf! Dat straatje toen jullie naar Giraffe liepen zou ik ook wel willen wonen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie foto's! Londen is zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh die foto's. En over een paar dagen loop ik er gewoon<3333

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat klinkt heel erg goed! Mooie foto's heb je ook gemaakt zeg. Ik moet ook nodig deze stad eens bezoeken, geloof ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauw! jij maakt echt prachtige foto's! Zelf ben ik ook helemaal verliefd op Londen en een tripje naar de Engelse hoofdstad is dan ook een jaarlijkse traditie hier bij ons :).

  BeantwoordenVerwijderen

Subscribe