Mijn grootste ergernissen op een rijtje

woensdag, augustus 24, 2016

Soms is loslaten ook een belangrijk onderdeel van het leven. Het wordt daarom tijd om eens mijn optimisme aan de kant te zetten en mijn frustraties te delen. Soms kan het zo opluchten om een verhaal op papier te zetten. Wees daarom ook niet bang om hetzelfde te doen in de reacties. Wie weet delen we elkaars leed ;-)!

Spinnen tegen het lijf lopen
Soms lijkt het net alsof ze aanvoelen dat ik doodsbang voor ze ben. Laatst hingen er bijvoorbeeld drie spinnen vlak boven mijn bed. Op dat soort momenten vlucht ik direct mijn kamer uit met een zwaar ontregelde hartslag. Uren later, als de spinnen al lang naar buiten zijn gezet, doe ik nog steeds geen oog dicht. Zal ik hier nu maar over dit onderwerp ophouden? Anders doe ik straks weer geen oog dicht.

Onderweg brood halen
Brood halen op het station vind ik een nachtmerrie. Binnen een periode van tien minuten moet ten minste drie winkels afrennen om een gezonde maaltijd te scoren. Negen van de tien keer roept dat een hoop frustratie op. De Broodzaak is tegenwoordig geen optie meer, omdat het vernieuwde assortiment duidelijk is afgestemd op de vleeseter. De enige optie die voor mij overblijft is een broodje kaas met verlepte (ja, echt!) veldsla. Helaas kan ik ook nooit slagen bij de Albert Heijn of de Kiosk. Toch hoop ik nog steeds op veranderingen en blijf ik er daarom naar toe gaan. Laatst dacht ik trouwens dat ik de oplossing had gevonden. Bij de Hema verkochten ze namelijk een broodje gezond met kaas, salade, tomaat, komkommer en ei. Helaas kwam ik er te laat achter dat er een dikke laag saus was uitgesmeerd onder het plakje kaas. Waarom?

Het openbaar vervoer
Mijn favoriete onderwerp! Al jaren reis ik (mede door school) heen en weer met het openbaar vervoer. In die tijd ben ik erachter gekomen dat zowel bussen als treinen nooit op tijd kunnen rijden. Het is toch verschrikkelijk als de bus vijf minuten te vroeg voorbij raast? Alsof ik er op zit te wachten om te laat te komen.

Luisteren naar de radio
Vroeger vond ik het altijd heerlijk om nieuwe muziek te ontdekken door middel van de radio. Uren lang kon ik genieten van de nummers die gedraaid werden. Tegenwoordig kan ik me daar bijna geen voorstelling bij maken. Elk nummer wordt namelijk een minuut te vroeg afgekapt. Niet leuk! Ik zing namelijk altijd mee met muziek. Het is dan ook heel hatelijk om erachter te komen dat het nummer al lang is afgelopen terwijl je nog vals mee blèrt. Gênant.

Vlekken in mijn (nieuwe) kleding
Helaas ben ik één van de meest onhandige personen ter wereld. Tot mijn frustratie worden mijn kledingstukken daar altijd het slachtoffer van. Om het nog erger te maken krijg ik de vlekken er ook nooit uit. Kan iemand mij uitleggen waarom een eyeliner wel waterproof is als het in mijn kleding zit?

Wat zijn jullie grootste ergernissen?

You Might Also Like

19 reacties

 1. De OV ergenissen zijn zeker herkenbaar. Niet alleen het niet op tijd rijden maar ook de mensen. Waarom moeten ze altijd bij de deur blijven staan?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoveel herkenning! Ik kan me ook ergeren aan mensen die instappen zonder te kijken of er iemand uit de bus of trein moet stappen. Door dat soort grappen heb ik al zoveel blauwe plekken opgelopen. Heel hatelijk.

   Verwijderen
 2. Ik ben zoooo blij dat ik nooit met het openbaar vervoer hoef te reizen, lijkt me vreselijk. De radio vind ik niet ergelijk, op het werk hebben wij m altijd op Qmusic staan en dat bevalt goed. In de auto draai ik gewoon mijn eigen muziek via spotify :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is het ook, haha! Ik heb er nooit aan gedacht om Spotify onderweg te luisteren. Dat is echt een perfecte oplossing voor mij.

   Verwijderen
 3. Oh heerlijk lijstje ;-)! Mag ik ook even meedingen voor de frustratieprijs?
  Mensen die hun neus om de vijf seconden ophalen, terwijl ze naast je zitten - waar dan ook. SNUIT. DIE. NEUS. NU!!
  Bedankt voor de vrijheid die je ons geeft het van ons af te schrijven. Dat lucht op ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, bah! Dat is zo erg! Helaas zijn er ook heel veel mensen die dat doen. Jaiks, krijg er de kriebels van.

   Verwijderen
 4. Tegenwoordig praten ze meer op de radio dan dat ze muziek draaien. Verschrikkelijk. Dat is iets waar ik me de laatste tijd ook echt aan erger. Vroeger was dat toch helemaal zo erg niet?! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel begrijpelijk! De gesprekken die ze voeren zijn ook altijd zo oppervlakkig :\

   Verwijderen
 5. Ik wil graag zeggen dat ik niet veel ergernissen heb, Maar ik klaag toch wel wat af op een dag hoor. Mensen die niet naar je luisteren, je geen antwoord geven op de vraag die je stelt maar er omheen praten, mensen die zeggen dat ze iets niet gedaan hebben terwijl ik kan zien dat ze dat juist wel doen ... Oh man. Mensen.
  Lunch halen doe ik nooit tussen de middag. ik neem zelf brood mee, dan weet ik exact wat er op zit. Is het een tip om in het weekend je brood voor de hele week te smeren en dan in te vriezen? Dat deed ik toen ik geen zin had om bammetjes te smeren in de ochtend. Mijn ochtendritme is anders nu we de hond hebben, en gek genoeg heb ik er nu wel tijd voor. Maar 4 of 5 pakjes brood invriezen, mét beleg, en dan een paar cherry tomaatjes mee nemen, da's makkelijk. Dan is het net ontdooit tegen lunchtijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik deel je frustratie! Ik ben normaal gesproken altijd heel optimistisch, maar soms heb ik er gewoon echt even genoeg van gehad.

   Dank je wel trouwens voor de lieve tip! Dat kan inderdaad van pas komen :)!

   Verwijderen
 6. Ik moest echt glimlachen tijdens het lezen van deze blogpost. Gisteren reed ik met de fiets door een spinnenweb en nadien bleek er in de eetkamer ook een spin op me te wachten. De laatste keer dat ik met de bus ging besloot ik dit keer niet te veel op voorhand te vertrekken vermits ik uiteindelijk steeds nog lang moet wachten - alleen was ze dit keer net te vroeg waardoor ik ze dus heb gemist. Deze week ben ik er ook al twee keer in geslaagd om vlekken te maken op mijn kleding zonder dat ik het besefte.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dank je wel voor je leuke reactie! Ik vind het stiekem heel fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die tegen dit soort dingen aanloopt. Ik voel me gelijk gesterkt :).

   Verwijderen
 7. By far mijn grootste ergernis zijn eetgeluiden, word er helemaal knettergek van! Ergernissen ivm openbaar vervoer is voor iedereen herkenbaar denk ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat doet me denken aan die aflevering van How I Met Your Mother. Die geluiden zijn zo afschuwelijk irritant. Ik zat laatst bij iemand (jawel: in de trein) die heel de tijd aan het smakken was op z'n kauwgom. Walgelijk.

   Verwijderen
 8. Wat ik altijd zo vervelend vind is als mensen zeuren dat je iets fout doet terwijl ze het zelf niet beter kunnen. Dat is zo frustrerend. Of als mensen een beetje discrimineren omdat je een meisje bent en daardoor minder sterk bent. Dat zijn dingen waar ik me heel erg aan erger, maar ik kan me ook verschrikkelijk ergeren aan smakken. Leuk artikel! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel :)! Ik kan er ook absoluut niet tegen dat mannen denken dat wij zwakker zijn. Dat komt echt de feminist in mij naar boven, haha.

   Verwijderen
 9. Oh en wat openbaar vervoer betreft herken ik je helemaal. Altijd als ik met de trein ga en ik loop het perron op rijdt mijn trein weg. UGHH

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zijn zulke pijnlijke momenten! Maar tegenwoordig laten de conducteurs je ook niet meer aan boord als de trein bijna weg moet gaan. Dat is ook heel gemeen...:(

   Verwijderen
 10. This is so inspiring. I love the post:)

  irenethayer.com

  BeantwoordenVerwijderen

Subscribe