London is the place to be! (2)

donderdag, augustus 18, 2016

Drie weken geleden ging ik voor de eerste keer met mijn vrienden op vakantie. Technisch gezien klopt dat niet helemaal, want we hebben al vaker een aantal dagen met elkaar opgescheept gezeten ;-). Desondanks waren de dagen in het regenachtige Londen niet te vergelijken met onze eerdere uitstapjes. In zes dagen tijd bezochten we de meest bijzondere monumenten, parken en attracties. Vandaag deel ik wederom een paar van mijn reiservaringen.


Woensdag (27-07)

Het is net half tien geweest als we aankomen bij de Harry Potter Studio Tour. Daar lopen we vlug naar de automaat om onze kaarten te verzilveren. Stiekem zijn we allemaal best opgelaten, want dit is het moment waar we het meest naar uitgekeken hebben. 

Bij binnenkomst worden we vrijwel direct geïntroduceerd met de magische wereld van Harry Potter. We starten namelijk met een korte film over de totstandkoming van deze miljoenenproductie. Daaruit blijkt dat alles is opgenomen op deze locatie. Jarenlang hebben duizenden mensen hier rond gelopen om de boeken tot leven te brengen.








Niet veel later worden de deuren geopend naar de Great Hall. Mijn mond valt open van verbazing. Het is veel groter dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Daarnaast zijn de hoeveelheid details opeens veel beter zichtbaar dan op een beeldscherm. Heel indrukwekkend! Helaas is het plafond in de echte wereld alles behalve magisch ;-). Grote buizen en kabels dienen nu als vervanging. Naast deze filmset is er natuurlijk nog veel meer te zien en te beleven. 

Pas vier uur (!) later reizen we terug naar het centrum van Londen. Natuurlijk wel bepakt en bezakt, want het is onmogelijk om deze plek te verlaten zonder souvenirs. Zelf verlaat ik de Harry Potter Studio Tour met een doosje Bertie Bott's Every Flavour Beans en een sleutelhanger van de (niet zo levendige) chocolade kikker. 



Tijd voor een tussenpauze! Door onze avontuurlijke ochtend zijn we allemaal behoorlijk uitgeput en kunnen we wel een oppepper gebruiken. Daarom gaan we op bezoek bij Peggy Porschen Cupcakes. Dit schattige zaakje ligt op loopafstand van Victoria Station (als je de weg niet kwijt raakt). 




Rond vijf uur naderen we Buckingham Palace. Hier kunnen we helaas niet lang blijven plakken, want om half zes hebben we gereserveerd bij Andina. Dit is een Peruaans restaurant vlakbij Liverpool Street Station. Helaas komen we te laat en moet ik bellen om de afspraak te verzetten. Gelukkig is dit geen probleem en mogen we een half uur later alsnog aanschuiven. 

Helaas blijkt het eten hier niet zo lekker te zijn als verwacht. Mijn vrienden laten allebei zelfs een bord eten staan, omdat ze het gerecht veel te scherp vinden. Wonderbaarlijk genoeg staat dit niet aangegeven op de menukaart. Zelf heb ik daar gelukkig geen last van. Zowel de patatjes als de quinoa burger zijn hier ontzettend smaakvol. 


In de avonduren stappen we aan boord van de Londen Eye. Zoals gewoonlijk vind ik dit veel te snel voorbij gaan, want binnen de kortste keren staan we alweer met de voeten op de grond. Desondanks blijft het mooi om de stad vanaf deze hoogte te zien. De dure toegangskaarten neem ik daarom op de koop toe. De dag sluiten we af met een wandeling langs Westminster Abbey. Het is net aan het schemeren als we deze prachtige gebouwen passeren. Time flies when you're having fun!

Wil je het eerste deel van mijn reisverslag na lezen? Klik dan hier. Over een aantal dagen zal het derde en laatste deel van mijn reisverslag verschijnen. 

Wat zouden jullie het liefst willen bezoeken in Londen? 

You Might Also Like

18 reacties

  1. Oh nee, die cupcakes zijn echt heeeel schattig inderdaad! De Harry Potter studio zien, lijkt me ook erg tof. Al moet ik zeggen dat ik niet veel had met de films. De boeken verslond in.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie foto's! Londen wil ik echt een keertje bezoeken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie foto's en leuk verslag van je Londen belevenissen. Gaaf om de studio te bekijken en die cupcakes ...mmmm

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh! Ik ben jaloers! De Harry Potter Tour staat zeker nog op mijn te-zienlijstje! Zo gaaf!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo leuk! Ik kom allemaal reisverslagen van Londen tegen online!
    Zelf kom ik elk jaar wel een keer in Londen en nog heb ik zoveeeeel niet gezien. Liefs.x

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh jajajajajajaja! Ik ga er over een aantal weken heen. Ben zó benieuwd naar Buckingham Palace, die hebben we in 2011 overgeslagen maar gaan we zeker dit jaar bekijken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker doen! O, het is ook een heel leuk idee om daarna door te lopen naar St. James's Park. Ligt echt om de hoek en het is een heel mooi park. Alvast heel veel plezier :)!

      Verwijderen
  7. Ik ben jaloers op je bezoekje aan de HP Studio! Daar valt de expo in Brussel toch een beetje bij in het niet ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar ben ik het niet mee eens, hoor! Die lijkt me ook super leuk om te zien :). Ik wil er graag heen, maar daarvoor moet ik eerst drie uur reizen.

      Verwijderen
  8. Naar de Harry Potter studio moet ik sowieso ook nog gaan. Wat een droom :) En die cupcakes zien er gewoon zo schattig uit. Leuk zaakje precies!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar kan ik me wel in vinden! Jaren geleden wilde ik er al naar toe, maar toen was het niet echt haalbaar. Gelukkig nu wel :).

      Verwijderen
  9. Londen, het staat in m'n top3 op m'n TravelBucketList. Harry Potter spreekt mij dan wel niet zo aan, ik kan gerust andere dingen bewonderen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Volgens mij moet dat echt geweldig zijn om die HP studio en het echt te zien. Gaaf dat je er bent geweest. Dat cupcakes zaakje ziet er erg schattig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat leuk om dit te lezen én een hele goede timing; over exact twee weken ben ik ook enkele dagen in Londen! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. London is mijn favoriete hoofdstad! Wauw, wat gaaf om deze foto's weer te zien. Ik zou nog wel graag naar het Harry Potterpark willen gaan. Lijkt me onwijs gaaf om te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dank jullie wel voor de lieve reacties! Leuk om te zien dat er zoveel HP fans zijn :).

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe