Pinkpop (12 juni 2016)

woensdag, juni 15, 2016

Ongeveer acht jaar geleden kwam ik voor de eerste keer in aanraking met The Beatles. Dat was tijdens één van de muzieklessen op school. Ik kan me nog herinneren dat ik deze lessen wel voorbij kon kijken. Ik vond het verschrikkelijk! Nu schaam ik me daar een beetje voor. Tegenwoordig luister ik niets liever dan The Beatles. Vijf jaar geleden ben ik zelfs naar Abbey Road toe gegaan om daar te lopen over het wereldberoemde zebrapad. Het was dan ook niet zo vreemd dat ik stond te springen toen bekend werd gemaakt dat Paul McCartney naar Pinkpop zou komen. 

Helaas vond ik de andere aankondigingen waardeloos (afgezien van enkele namen). Ik besloot dus een dag te gaan in plaats van een weekend. Bij binnenkomst werd ik gelijk weg gedreund door Kygo. Stiekem was ik ook blij toen hij plaats moest maken voor de volgende artiest. Voor de liefhebbers zal hij ongetwijfeld een geweldig optreden hebben gegeven, maar voor mijn gevoel hoorde ik continu hetzelfde nummer. 

Na Kygo volgde Lionel Richie. Ik had geen idee wat ik van zijn optreden moest verwachten. Zijn muziek heeft me nooit aangesproken en daardoor heb ik er nooit echt naar geluisterd. Toch vond ik zijn optreden geweldig! Het leek net alsof ik even in de jaren zeventig terecht was gekomen. Zelfs ik kon een aantal nummers meezingen. Ook heb ik gelachen om zijn humoristische opmerkingen en zijn fans. Wat een vrolijk publiek in de stromende regen! Zijn opreden kwam, naar mijn mening, ook veel te snel ten einde. Dat betekende echter wel dat het bijna tijd was voor Paul McCartney.

Vorig jaar mocht ik Paul McCartney al een keertje zien. Ik was toen enorm onder de indruk van zijn concert. Ik vond het fantastisch! Gelukkig maakte hij ook deze keer mijn verwachtingen waar. Hij was wel iets slechter bij stem dan vorig jaar, maar dat zij hem vergeven (mede door zijn leeftijd). Verder heb ik enorm genoten van al het werk dat hij speelde. Sinds kort luister ik graag naar de Wings en zelfs daarvan speelde hij nog een aantal nummers. Het nummer 'Band on the run' was voor mij een hoogtepunt. Ik hoop dat ik in de toekomst deze legende nog een keer mag zien. Dan zou ik zo weer gaan!

*De foto's zijn helaas niet zo goed gelukt door de regen en plaats ik daarom niet. 

You Might Also Like

2 reacties

 1. Ooh, ik ben al zo benieuwd naar Paul McCartney! M'n vriend is echt een superfan en sleurde me zowat mee naar Rock Werchter, dus binnen een paar weekjes sta ik ook naar hem te luisteren. Leuk dat je Lionel Richie ook mooi vond, altijd leuk als je positief verrast wordt door een artiest! Liefs :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super leuk! Ik hoop echt dat je een heel fijne avond zal beleven. Moet vast wel lukken met zulke artiesten. Alvast heel veel plezier! Ik zou zelf bijna nog een keer willen gaan, haha.

   Jazeker! Ik ga ook zeker vaker naar Lionel Richie luisteren. Even herbeleven, haha. x

   Verwijderen

Subscribe