Breekjaar: een ontdekkingsreis naar mezelf

zondag, januari 22, 2017


Soms kan het weken duren voordat ik de motivatie heb om de denkbeeldige pen op te pakken. Ik kan ziel en zaligheid leggen in het schrijven, maar soms is het toch moeilijk om het scherm te vullen met veel zeggende woorden. Vooral de afgelopen weken was de inspiratie ver te zoeken. Gelukkig ben ik niet afhankelijk van inspiratie en kan ik (als ik mijn best doe) altijd wel iets op papier krijgen. Tijd dus om de leegte op te vullen met een artikel. We zien wel wat er uit de pen komt rollen ;-)!

Dit noem ik loslaten. Iets wat ik vooral heb geleerd door mijn ervaringen bij Breekjaar. Inmiddels ligt het programma even stil om plaats te maken voor de zogenoemde reisperiode. Tijdens deze periode wordt van ons verwacht dat we op pad gaan in het buitenland. En dat is ook precies wat ik ga doen. Deze week is het zo ver en stap ik op het vliegtuig naar Spanje. Alleen. Dat zijn de momenten dat ik mezelf verbaas. Zonder Breekjaar was ik niet eens op het idee gekomen om een maand lang te verblijven in het buitenland.

De komende maand ben ik dus te vinden in een kleine woonplaats vlakbij Barcelona. Daar ga ik werken in ruil voor kost en inwoning. In mijn vrije tijd zal ik op en neer reizen naar nabij gelegen gebieden (zoals Barcelona). Nou moet ik alles nog wel plannen, maar dat doe ik als ik ben aangekomen op de plaats van bestemming. Ook dat is voor mij een grote stap. Het liefst zou ik nu al de grootste voorbereidingen willen treffen, maar ik weet ook dat ik mezelf daar heel onrustig mee maak. Ik ben dus de uitdaging aan gegaan om er vooraf (vrijwel) niets aan te doen. Slik. Maar eerlijk is eerlijk: ook dat is een belofte die ik met mezelf heb gemaakt tijdens Breekjaar. En daarom ga ik me er ook aan houden. Het is tijd om mijn perfectionisme te laten varen. Of beter gezegd: het is tijd om mijn perfectionisme op een lager pitje te zetten. Zo kan ik weer ruimte maken voor nieuwe gevoelens en emoties.

Ik kijk uit naar alles wat de toekomst voor mij in petto heeft. Maar eerlijk is eerlijk: stiekem vind ik het ook heel spannend. Gelukkig is dat heel menselijk ;-)!

Ben jij al weleens alleen op reis geweest? Let me know! Ik kijk uit naar jullie verhalen.

__

*Bovenstaande foto is gemaakt tijdens mijn vorige bezoek aan Barcelona (januari '15).

You Might Also Like

1 reacties

  1. Oh wat spannend! Het lijkt me een prachtige uitdaging om aan te gaan! Ik ben zelf nog nooit alleen op reis geweest maar ik ga binnenkort een aantal dagen alleen naar zee. Niet echt heel erg op reis maar gewoon wel even weg. Ik heb er zo'n behoefte aan! Nu zou ik wel liever hebben dat m'n vriend mee gaat maar dat kon niet. En dus besloot ik alleen te gaan. Ik vind het nu ook al spannend maar ik kijk er ook enorm hard naar uit. Veel plezier in Spanje!

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe